Strategie pariuri live / sub 2,5 goluri

Strategia de pariuri live under 2.5 este o strategie foarte eficienta care se aplica doar la casele de pariuri de tip excange (Betfair sau Betdaq). Pariind la un exchange va creati foarte multe avantaje datorita cotelor mult mai mari decat la casele de pariuri obisnuite. De asemenea aveti posibilitatea de a va juca cu foarte multe strategii de pariere si va puteti crea pariuri sigure cu usurinta. Un mare avantaj la casele de tip exchange este ca puteti paria atat back cat si lay.

Strategia pe care o vom prezenta in urmatoarea parte se bazeaza de asemenea pe fluctuatiile de cote de la betting – exchange – uri. Strategia este dedicata in special pariurilor live (in-play). O conditie este ca sa fie pe un meci la care numai un gol sa fie inscris, adica scorul este 0-1 sau 1-0. Este o situatie si mai buna daca echipa favorita conduce.

Cand va uitati la meci, cu putin timp inainte de pauza de obicei vedeti ca nu se mai marcheaza. Desigur ca se poate marca tot timpul, dar in ultimele minute ale primei reprize nu se mai marcheaza.  In acele minute ale primei reprize deschideti casa de pariuri de tip exchange si puneti un pariu back pe ‚under 2.5 goals’. Ideal ar fi ca acest pariu sa fie prin minutul 40 al primei reprize. Cotele fiind adesea destul de mari – ex. 2.60 la meciul Liverpool – Arsenal cand scorul era 1-0 in min. 40. Acum esteptati cateva minute continuand sa urmariti jocul. Cazul ideal este daca nu se mai inscrie pana la pauza.

Cu foarte putin timp inainte ca arbitrul sa anunte pauza meciului, cotele de la ‚over’ si ‚under’ variaza foarte mult. In exemplul nostru, cota a scazut de la 2.60 la 2.24, fiind o situatie ideala pentru un pariu sigur. Acum puneti un pariu  ‚lay’ la ‚under 2.5 goals’, ceea ce inseamna ca ati pariat contra pariului pus anterior,  deci aveti un pariu sigur, orice s-ar intampla veti castiga. Toti pariori viseaza la astfel de situatii.

Profitul unei asemenea strategii nu este asa de mic cum ati putea crede. Este bine ca in perioada de proba a strategiei sa folositi miza minima de pariat de 4 EUR, apoi o cresteti o data cu experienta. In exemplul nostru am calculat suma mizei puse pe pariul lay astfel incat orice s-ar intampla avem un profit de 0.70 EUR, ceea ce inseamna 20% din miza, fiind un procent foarte mare deoarece putem miza orice suma.

O strategie interesanta de pariere este cea de pariere pe egal. Dupa cum ati observat multe bilete puse de dvs sunt pierdute pe favoritele care fac egaluri. Din aceasta cauza ne-am gandit la un sistem de pariere care aduce profit din aceste rezultate. Pentru a aplica acest sistem trebuie sa pariati pe tip sistem, preferabil 4 din 8, deoarece sunt mari sanse sa se intample ca patru rezultate sa fie de egal, cel putin. Am luat ca exemplu un pariu de tip sistem cu miza de 35 EUR, iar sumele care pot fi castigate sunt urmatoarele:

  1. La o miza de 35 EUR daca ghiciti 4 rezultate din 8 la cota totala de 3.20 primiti miza in totalitate inapoi.
  2. Aproximativ 230 EUR daca ghiciti 5 meciuri.
  3. Aproximativ 750 EUR daca ghiciti 6 meciuri.
  4. Aproximativ 1.800 EUR daca ghiciti 7 meciuri.
  5. Aproximativ 3.600 EUR daca ghiciti 8 meciuri din 8.
Unii oameni cred ca este foarte dificil ca aceste rezultate sa fie corecte. Dar pariorii care folosesc acest sistem de pariere sunt foarte multumiti.

Pariuri Parlay

Pentru multe persoane pariurile sportive sunt doar un hobby – o metoda simpla de a petrece timpul liber pentru cei ce vor sa traiasca emotia rezultatului. Pe de alta parte, pariurile sportive pot fi foarte profitabile pentru o parte de oameni si in unele cazuri o cale de a-si castiga traiul de zi cu zi.

In secolul 21 toata lumea cauta sa se imbogateasca cat mai repede si cat mai simplu. Casinourile si loteriile sunt la cea mai mare rata a vanzarilor in aceasta perioada, deoarece lumea spera ca va invinge sistemul si va castiga o multime de bani.

Exista multe strategii disponibile pentru cei interesati, unele din ele functioneaza, altele nu, dar cele mai preferate strategii sunt cele de tipul „parlay” sau „accumulator”.

Spre deosebire de pariurile care depind de un singur rezultat, castigarea unui pariu de tip „accumulator” depinde de mai multe rezultate. Castigul fiecarui pariu castigat este folosit ca miza la urmatorul. Aceasta metoda este folosita de cei care vor un castig mai mare cu o miza mica. Toate rezultatele trebuie sa fie corecte pentru a castiga un pariu multiplu. De exemplu, daca puneti 3 meciuri si toate rezultatele sunt corecte castigati pariul, altfel daca 2 rezultate se adeveresc si cel de-al treilea este gresit, pierdeti pariul „accumulator”. Castigurile sunt mai mari daca pariati accumulator decat daca pariati pe fiecare meci in parte.

Pariul de tip „parlay” este foarte popular printre pariori deoarece poate oferi câştiguri mari cu o suma mica. Exista mai multe tipuri de baza ale pariului parlay, cele “point spread parlay” si cele “money line parlay”. Castigurile din fiecare sistem difera . In “point spread parlay” castigurile sunt fixe, in timp ce castigurile din “money line parlay” sunt determinate de cotele fiecarei echipe.

Money Line Parlays
„Money line parlay” sunt cel mai des intalnite. Ele sunt pariurile multiple in care putem combina cotele pe care le regasim in toata oferta unei case de pariuri (diferenta fata de „point spred parlay” unde putem selecta doar dintr-o lista). El nu foloseşte cote egale (vezi „point spred parlay”), deoarece cota câştigurilor variaza foarte mult de la echipa la echipa. In timp ce un sistem „point spread parlay” asuma şanse 50 – 50 de câştig fiecărei echipe, sistemele „money line parlay” nu face acest lucru. Şansa ca Barcelona sa o învingă pe Steaua este mai mare de 50%, din aceasta cauza acest sistem nu are cote fixe.

„Money line parlay” ia miza pariului si o pune pe o echipa, daca echipa învinge recalculează miza si o pune in întregime pe următorul meci. Practic miza unui accumulator este produsul tuturor cotelor din acel pariu multiplu.

De exemplu, sa zicem ca un parior pune un pariu pe Poli Iaşi 2.60 si pe CFR Cluj 1.70. Daca pariorul pune un pariu de $10, va avea un pariu de $10 pe Poli 2.60, din care va câştiga $26 daca Poli învinge, si va avea $26 ca miza pe CFR 1.70. Daca si CFR învinge, pariorul a transformat $10 in $44.2.

Alt exemplu:
– 3 meciuri cu miza de $1 fiecare.
– $1 pe Craiova sa bata Timisoara la cota 1.5 = castig $1.5.
– $1 pe Real Madrid sa bata Barcelona la cota 1.5 = castig $1.5.
– $1 pe Steaua sa bata Dinamo la cota 2 = castig $2.

Pentru cele 3 meciuri, daca toate pariurile sunt corecte, veti castiga in total $5, din care $3 sunt mize.
La aceleaşi pariu dar accumulator cu 3 meciuri folosind aceiaşi suma a mizei ca aceea de mai sus:
– $3 pe Craiova sa bata Timişoara la cota 1.5 = câştig $4.5 care va fi pus ca miza la următorul meci.
– $4.5 pe Real Madrid sa bata Barcelona la cota 1.5 = câştig $6.75 care va fi pus ca miza la cel de-al treilea.
– $6.75 pe Steaua sa bata Dinamo la cota 2 = câştig $13.5.

Daca toate trei rezultatele sunt corecte, veţi câştiga $13.5 din care $3 este miza iniţială. După cum vedeţi este o diferenţă remarcabila intre cele 2 câştiguri.

Deci marele avantaj al unui pariu accumulator este ca iţi oferă posibilitatea de a câştiga sume mari cu o miza mica, dar numai daca toate predicţiile sunt corecte, altfel daca exista o predicţie greşită veţi pierde toţi banii pusi pe acel pariu. Unul dintre motivele pentru care pariurile accumulator sunt atat de profitabile este ca ele nu ofera optiunea de retragere la un anumit numar de meciuri castigate. De exemplu daca cineva a pariat un bilet accumulator pe 5 meciuri si vede ca a facut profit din primele 3 nu exista nici o optiune de a lua castigurile adunate din primele 3 meciuri. Ceea ce inseamna ca pe ultimele 2 meciuri sau adunat sume mari ca miza ceea ce ar insemna la un pariu normal o miza mare pe fiecare meci. Pariurile accumulator sunt atat de profitabile deoarece miza creste de la un meci la altul, miza urmatorului este castigul celui de inaintea lui, ceea ce face ca pariurile accumulator sa aduca un castig mare dintr-o miza mica.

Point Spread Parlay
In “point spread parlay” castigurile sunt fixe, in timp ce castigurile din “money line parlay” sunt determinate de cotele fiecarei echipe. Cum functioneaza? Casa de pariuri prezinta o lista de jocuri, care au loc intr-o anumita zi sau intr-un anume turneu, lasandu-te sa formezi propriul parlay cu selectii din aceasta lista. Aceste liste sunt compuse din „point spreads” pentru fiecare joc, cotele fiind ajustate sa fie egale incluzand si comisionul casei (standard este 1.91).

Ne intrebam daca este mai bines a pariem individual sau parlay. Tabelul urmator ar trebui sa ne dea raspunsul la aceasta intrebare.

Nr de meciuri Cotele standard Cotele adevarate
2 meciuri 3.60 4.00
3meciuri 7.00 8.00
4 meciuri 11.00 16.00
5 meciuri 21.00 32.00
6 meciuri 41.00 64.00
7 meciuri 71.00 128.00

Dupa cum puteti vedea jucarea meciurilor individual aduce mai mult profit pariorilor. Dar aceasta nu este totdeauna o optiune deoarece unele jocuri pot fi in acelasi timp si nu exista posibilitatea de a reinvesti banii.

Ne intrebam daca pariurile parlay sunt pariuri bune. Raspunsul nostru este nu, mai ales parlay-ul de tip point spread unde cotele de parlay sunt mult mai mici decat cele reale. De exemplu, cota reala a unu bilet parlay cu 3 echipe cand faceti point spread este 8, in timp ce castigul este evaluat la 7, si devine din ce in ce mai rau cand pariati pe mai multe echipe.

Daca totusi folositi acest sistem, sfatul nostru este sa pariati pe cat mai putine echipe. Este recomandat de facut parlay la 2, 3 sau 4 echipe. Daca depasiti 4 echipe pierdeti avantajul fata de casa de pariuri. In loc sa faceti un parlay cu 5 echipe pe 10$, puneti un bilet parlay cu 3 echipe pe 30$. De cele mai multe ori veti fi mai bucuros si castigurile vor fi mai mari.

Anunțuri